Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τελευταίες εξελίξεις 27/9/12

Facebook: Ναός της Θεάς Αφροδίτης - Πρωτοβουλία Πολιτών


Απόφαση Κατάχωσης (25/9/12)
Απόφαση «προσωρινής» Κατάχωσης του Ναού της Αφροδίτης έλαβε προχθές (25/9/12) η Δ/νση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων. Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε χθες.

Κατά τη γνώμη μας, η εσπευσμένη αυτή απόφαση ελήφθη –εκτός των άλλων, δηλ. της πρόθεσης των ιθυνόντων να καταχωθεί ο ναός- και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο: Για να προσδώσει άλλοθι στην δ/ντρια της ΙΣΤ ΕΠΚΑ η οποία ισχυρίστηκε στις εισαγγελικές αρχές ότι η ενέργεια μπαζώματος στην οποία είχε προβεί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, είχε την κάλυψη του Υπ.Πο., ισχυρίστηκε δηλ. ότι είχε ήδη στα χέρια της την απόφαση της κατάχωσης όταν έδωσε την έγκρισή της να αρχίσουν οι εργασίες.

Όπως αρχίζει να διαφαίνεται μετά από τις συνεχείς κωλυσιεργίες της ΙΣΤ ΕΠΚΑ να παραδώσει την εν λόγω απόφαση, επρόκειτο για απόπειρα παραπλάνησης των δικαστικών αρχών. Δεν υπήρχε στα χέρια της μέχρι την Τρίτη καμία απόφαση! Εσπευσμένα λοιπόν κλήθηκε προχθές από την Γενική Γραμματεία του Υπ.Πο. η αντίστοιχη Δ/νση και έλαβε την εν λόγω απόφαση ώστε να έχει η δ/ντρια της ΙΣΤ ΕΠΚΑ ένα «χαρτί» να παρουσιάσει στην εισαγγελία. Λαμβάνοντας όλα τα ρίσκα της μεταγενέστερης απόφασης για μια… πρωθύστερη ενέργεια (του μπαζώματος δηλ. που παρανόμως είχε εγκρίνει)!

Τέτοιες ενέργειες δεικνύουν τον πανικό που έχει καταλάβει, μπροστά στην αποκάλυψη των διαστάσεων που έχει λάβει η παρανομία των ενεργειών τους, την δ/ντρια της ΙΣΤ ΕΠΚΑ αλλά και την προϊσταμένη της αρχή, την Γενική Γραμματεία του Υπ.Πο. Αναδεικνύουν όμως και κάτι άλλο: Την ωμότητα που διέπει τους προϊσταμένους αυτών των υπηρεσιών, οι οποίοι δεν διστάζουν προκειμένου να συγκαλύψουν αλλήλους (διότι πιθανώς το σπάσιμο ενός κρίκου της αλυσίδας να οδηγήσει σε αποκαλύψεις για το σύνολο του δημοσίου βίου και της πολιτείας τους), να κινούνται με τρόπους που θυμίζουν μαφιόζικες μεθόδους.
Δεν θα τους περάσει.

Έκτακτη σύσκεψη (26/9/12)
Τετάρτη βράδυ (χθες) πραγματοποιήθηκε στο χώρο έξω από το Ναό της Αφροδίτης έκτακτη συνάντηση για τη συνέχεια των περαιτέρω ενεργειών διάσωσης, μετά την γνωστοποίηση των εξελίξεων περί απόφασης κατάχωσης από το ΚΑΣ.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και ομάδων: της Κοινότητος Τετρακτύς, του Πολιτιστ. Συλλόγου Προμηθεύς Πυρφόρος, του Αγήματος Άρες Άναξ και της Κίνησης για την Διάσωση. Δεν πρόλαβαν δυστυχώς να ενημερωθούν για τη συνάντηση ή δεν κατάφεραν τελικά να έρθουν εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε μετείχαν εκπρόσωποι των τριών πρώτων φορέων (Τετρακτύς, Προμηθεύς Πυρφόρος και Άρες Άναξ). Η Κίνηση για την Διάσωση αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κοινή σύσκεψη επικαλούμενη προσωπικές διαφορές με ένα μέλος του Προμηθέως Πυρφόρου. Τα μέλη της ανέμεναν σε απόσταση από τη σύσκεψη έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες της.

Αποφασίστηκε από τους παραπάνω φορείς ο διττός αγώνας: Νομικός και κινηματικός. Στο νομικό μέρος θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανατροπή των γνωστών αποφάσεων περί κατάχωσης. Στο κινηματικό μέρος, αποφασίστηκε να βρίσκονται καθημερινά αγωνιστές εκεί έτσι ώστε αν διαπιστωθεί ότι ετοιμάζονται εργασίες μπαζώματος, να ειδοποιηθεί πάραυτα όλος ο κόσμος για να τρέξει και να διακόψει με οποιονδήποτε τρόπο τις εργασίες.

Είμαστε σε αναμονή με το ηθικό μας ακμαίο. Δεν θα μας κάμψουν, θα υπερασπιστούμε την πατρογονική μας κληρονομιά με όλες μας τις δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου