Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η ομιλία του κ. Καραδέδου για τον Ναό (βίντεο)

Οι αγώνες για την διάσωση του Ναού της Αφροδίτης ξεκίνησαν εδώ και κάμποσα χρόνια, αποτρέποντας μέχρι πρόσφατα τις επιδιώξεις για την κατάχωσή του.

 

Στις 28 Απριλίου 2009, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συγκέντρωση κατοίκων και γενικότερα Θεσσαλονικέων πολιτών στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ. Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης είχε το Σωματείο Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης. Η αίθουσα της εκδήλωσης διατέθηκε δωρεάν από την διεύθυνση του ξενοδοχείου. ..........................................................................................

 

Κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής αρχαιολόγος του ΑΠΘ κ.Γεώργιος Καραδέδος, την ομιλία του οποίου παρουσιάζουμε παρακάτω σε video.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στην οποία παρευρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτης καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Νομαρχίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Προμηθεύς Πυρφόρος" έκανε αισθητή την παρουσία του δια των μελών του χαιρετισμού του αντιπροσώπου του, σκηνοθέτη Γιώργου Φωτεινού. Ο Γιώργος Φωτεινός υποσχέθηκε δημοσίως οτι αν δεν εκδηλώσουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους οι αιρετοί άρχοντες της πόλης ώστε να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για τη διάσωση του μνημείου, οι συνεργαζόμενοι πολιτιστικοί φορείς της Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάνοντας το θέμα αυτό πρωτεύον για την πόλη. Το επόμενο βήμα θα είναι η διεθνοποίηση του θέματος. Η απάντηση των εκπροσώπων της πολιτείας τότε (Υπουργός Β.Ε., Νομάρχης και Δήμαρχος) ήταν η υπόσχεση οτι θα κάνουν ό,τι περνάει απο το χέρι τους πιέζοντας με κάθε μέσο την (τότε) κυβέρνηση για την ανάδειξη του μνημείου

 

Σε άλλες σελίδες παρουσιάζουμε αναλυτικά το γενικότερο θέμα της διάσωσης του ναού. Στη σελίδα αυτή παρουσιάζουμε, σε δύο συνεχόμενα video, ολόκληρη την ομιλία του κ. Καραδέδου ο οποίος ενημέρωσε πλήρως τους πολίτες για το κορυφαίο αυτό ζήτημα. 

 

>

 

 ..............................................................................

 Πηγή των video: Ano Kyklos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου