Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση του "Προμηθέως Πυρφόρου" για τον Ναό της Αφροδίτης

 


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθεύς Πυρφόρος, κατόπιν εκτάκτου Δ.Σ. με θέμα ''Διάσωση του Ναού της Αφροδίτης'', ενημερώνει για τα παρακάτω:

Μπήκαμε στον αγώνα για την διάσωση του Ναού από την πρώτη στιγμή που μάθαμε ότι τα μηχανήματα ξεκίνησαν τις εργασίες κατάχωσης του μνημείου. Κάθε μέρα μαζί με άλλους φορείς και συνέλληνες δίναμε και δίνουμε τον αγώνα μας με όλη μας την ψυχή. Ενώσαμε την δράση μας μαζί τους για να γίνουν συντονισμένες επαφές με την Περιφέρεια, την Εισαγγελία, την ΙΣΤ' Εφορία Αρχαιοτήτων, για την αποτροπή της απόπειρας επιχωμάτωσης και για την συλλογή υπογραφών.
Η γνωστή πλέον απόφαση της Δ.Α.Α.Μ. της 25/9/12 για την κατάχωση του ναού, είναι αλήθεια ότι έσπειρε απογοήτευση σε μια μερίδα των συμπολιτών και συναγωνιστών μας. Τους λέμε ότι δεν πρέπει να το βάλουν κάτω. Πεποίθησή μας είναι ότι τίποτα δεν χάθηκε και ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί. Αγώνας απέναντι σε μια πολιτεία που δεν σέβεται την ιστορία μας, τις αξίες και τον πολιτισμό μας.


Δυστυχώς στη διάρκεια των τελευταίων ημερών δημιουργήθηκαν ορισμένες αντιπαραθέσεις. Με τις αντιπαραθέσεις και τις διαφωνίες αυτές απομακρυνόμαστε από τον στόχο, που είναι και θα πρέπει να παραμείνει η οριστική διάσωση του μνημείου.
Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. αποσύρουμε τον σύλλογο από τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, συνεχίζοντας ωστόσο να μετέχουμε όλοι μας όπως μέχρι τώρα, ως άτομα πλέον και ως πολίτες. Εάν παρά ταύτα χρειασθεί η σφραγίδα του συλλόγου μας απέναντι σε οποιαδήποτε αρχή -σύμφωνα πάντα με την γνώμη των νομικών που έχουν αναλάβει την υπόθεση της διάσωσης- τότε με τιμή θα την διαθέσουμε.
Πρόθεσή μας είναι να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Αισθανόμαστε τον σύλλογό μας αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολόκληρου κινήματος που έχει στόχο την επανελλήνιση της πατρίδας μας.


Ας γίνει κατανοητό ότι η ομάδα στο Facebook "Ναός της Θεάς Αφροδίτης - Πρωτοβουλία Πολιτών", στην οποία τυγχάνει να έχουν πρωτοστατήσει μέλη μας, δημιουργήθηκε με την πεποίθηση ότι λειτουργεί καταλυτικά και αμερόληπτα στην ενημέρωση όλο και περισσοτέρων πολιτών, στηρίζοντας έτσι τους αγώνες για την διάσωση και ανάδειξη του Ναού. Επειδή όμως κάποιοι φίλοι και συνέλληνες φρονούν ότι η ύπαρξή της και μόνον λειτουργεί διασπαστικά και όχι ενωτικά, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δώσουμε εντολή στα μέλη μας αυτά να την αποσύρουν ή να την αδρανοποιήσουν. Αυτό λοιπόν κάναμε παρά τη σχετική απογοήτευση που μπορεί να προκαλέσει αυτή μας η απόφαση σε άλλους συναγωνιστές μας. Αυτονόητο για εμάς είναι, η ομόνοια και η ενότητα για τον κοινό σκοπό και όχι ο διχασμός.
Γιατί όταν υπάρχει διχασμός τα όπλα μας γίνονται αδρανή, ο ζήλος μειωμένος και η δύναμη εξαντλείται. Τότε λοιπόν οι "ηγεμόνες" επωφελούνται από την κατάσταση και είναι έτοιμοι να δράσουν.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν όλοι μέσα μας και ας βάλουμε αυτή τη στιγμή πάνω απ’ όλα την υπεράσπιση του Ναού της Αφροδίτης. Δεν έχει καμία σημασία ποιος συλλογικός φορέας ή προσωπικότητα θα είναι μπροστά. Σημασία έχει να έχουμε την δύναμη, όλοι μαζί, να στηρίξουμε αυτόν που είναι μπροστά, να κατορθώσει να φέρει το αποτέλεσμα που είναι ο κοινός στόχος όλων μας.

Ανακεφαλαιώνοντας:
1) Το Δ.Σ. του Προμηθέως Πυρφόρου αποφάσισε και αποσύρει τον Σύλλογο από τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, συμμετέχοντας πλέον όλοι ως άτομα και ως πολίτες, σε οτιδήποτε μας ζητηθεί.
2) Δίνουμε την εντολή στα μέλη μας να αποσύρουν ή να αδρανοποιήσουν την ομάδα "Ναός της Θεάς Αφροδίτης- Πρωτοβουλία πολιτών", και ζητούμε από τα μέλη της ομάδος να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

 Ο πρόεδρος του Προμηθέως Πυρφόρου
Γεώργιος Αγρόδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου