Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τελευταίες εξελίξεις 2/10/12



Δολιοφθορά στα πανώ!
Ξηλωμένα βρέθηκαν σήμερα τις πρωινές ώρες τα πανώ που είχαν στηθεί υπέρ της διάσωσης του Ναού της Αφροδίτης και που τις τελευταίες μέρες έδιναν το στίγμα της φύλαξης και της αποφασιστικότητας για την διάσωση. Οι πρώτες σκέψεις οδηγούν στην άποψη περί δολιοφθοράς αν και οι πληροφορίες μέχρι στιγμής είναι συγκεχυμένες. Ίσως υπάρξουν νεότερα στη συνέχεια από τους αγωνιστές που έχουν αναλάβει τη φύλαξη.

Σήμερα αναμένεται να παραδώσουν από την ΙΣΤ ΕΠΚΑ την Απόφαση της ΔΑΑΜ περί κατάχωσης. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουν επιτέλους γιατί οι συνεχείς κωλυσιεργίες της εν λόγω Εφορείας Αρχαιοτήτων (με προσωπικές πλέον ευθύνες της ίδιας της διεύθυνσης), έχει καταντήσει σήριαλ περισσότερων επεισοδίων ακόμη κι από τον Σοϋλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή. 


Νεότερες πληροφορίες για το ξήλωμα των πανώ.
Επρόκειτο όντως για δολιοφθορά. Τα πανώ βρέθηκαν από τον φίλο Σάββα πεταμένα φύρδην-μίγδιν σε κάδο απορριμμάτων και ήταν κομμένα στις άκρες με ψαλίδι. Σαφής δηλ. η ενέργεια όποιου προέβη στη χυδαία αυτή πράξη με σκοπό να προξενήσει φθορά.


Ευτυχώς αποδείχθηκε μικρή εντέλει η ζημιά. Τα πανώ ξανατοποθετήθηκαν στη θέση τους. 

Εύγε στον Σάββα που κατέφτασε πρώτος, και στον Θανάση από τον «Κήπο της Θεσσαλονίκης» που περνώντας από νωρίς στην τακτική του επίσκεψη στον Ναό όπου μετέχει στη συλλογή υπογραφών (όπως και όλοι οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας που μετέχουν εμπράκτως), έγινε κοινωνός της δολιοφθοράς και έστειλε το σήμα συναγερμού, ενημερώνοντας τηλεφωνικά τον κόσμο έτσι ώστε να βρεθούν εγκαίρως τα πανώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου